Novinky

Lexus RC F a GS F Special Edition: divize F slaví 10 let

Už je to opravdu deset let, co se Lexus vydal do neprobádaných vod sportovních aut a stvořil model IS F, přičemž písmeno F odkazuje na okruh Fuji Speedway, chrám rychlosti automobilek Toyota a Lexus. Nyní tedy nastal čas na malou oslavu  v podobě modelů RC F a GS F 10th Anniversary Edition. To, čím se liší od výchozích modelů, mají společné, takže záleží jen na vkusu zákazníka, zda sáhne po kupé nebo zvolí o třídu větší sedan. Největším problémem pořízení obou aut je, že jsou určeny pouze pro domácí japonský trh, což je možná trochu škoda. A i tam zamíří pouze 500 exemplářů.

 

Obě auta jsou k mání výhradně v antracitovém laku karoserie, zatímco v interiéru je zkombinována černá s modrou Heat Blue a špetkou bílé. Sedadla se speciálním prošíváním i skladbou barev mají, stejně jako volant, oba vozy identické, stejně jako dekory z karbonu, upečeného s podílem modrých vláken. Čalounění stropu také dostalo speciální dekor a na palubní desce se objevil vklad z alcantary.

 

Karoserie RC F a GS F Special Edition jsou zkrášleny řadou karbonových dekorů, přičemž dopřáno bylo v tomto ohledu zejména kupéčku, vzhled navíc podtrhují modře lakované brzdové třmeny. Zadní díl výfuku je z titanu a od „běžných“ F se auta liší ještě použitím sportovnějších tlumičů. Beze změn zůstává pohonný systém, ale co měnit na skvělém atmosférickém V8 5.0 o výkonu 474 koní, že? Cenu aut Lexus neoznámil, ale jak znám Japonce, příplatek bude v případě Special Edition …šokující.