Novinky

Honda: dobíjení elektromobilů už za 15 minut!

Honda se do elektromobility zatím nijak zvlášť nehnala, nicméně na rok 2019 už oznámila druhé masově vyráběné elektrické auto v podobě stylového městského auta, odvozeného od konceptu Urban EV z letošního Frankfurtu ( připomeňme, že tím prvním je elektrická verze eko-modelu Clarity). A zjevně budou aktivity v oblasti elektrifikace pokračovat vpravdě mílovými kroky.

 

 

Teď Honda oznámila, že již v roce 2022 přijde s novou generací elektromobilů, vybavených zatím blíže nespecifikovanými vysokokapacitními akumulátory, které umožní nabíjení, které už opravdu zaslouží označení „rychlonabíjení“ – za pouhých 15 minut bude z 350kW nabíječky „natankováno“ na 240 km jízdy. Prostě strčíte do auta kabel a než si vypijete kafe nebo odskočíte na toaletu, bude nabito na cestu z Prahy do Brna. Takový jízdní dosah ale nebude jen zásluhou těžkých baterií, ale i lehké konstrukce samotných aut.

 

 

Nechci nic říkat, ale tím si Honda sama vcelku spolehlivě odstřelí desítky let vývoje vodíkových aut, které tím pádem zřejmě přestanou dávat smysl.Právě rychlost tankování vodíku totiž byl jeden z hlavních argumentů pro auta s palivovými články.

 

 

3 komentáře: „Honda: dobíjení elektromobilů už za 15 minut!

  • Rychlost tankování není hlavní výhodou vodíku.

    • Je rozhodně jednou z těch nejdůležitějších. Je toho samozřejmě víc, ale ono jde jedno s druhým. S 15min nabíjením budou moci být články menší, tím pádem se kýve židle i pod výhodou menší váhy FC aut a nevýhody vodíku začnou převažovat. Mercedes už vodíkový program ukončil a bojím se, aby se nezhroutilo i to japonsko-americko-korejské lobby.

  • To by bylo samozřejmě fajn, zakládám stavebko a šetřím…

Komentáře nejsou povoleny.