Novinky

Nová Toyota Supra se nebude jmenovat Supra?

Poněkud znepokojivé informace ohledně nového sportovního kupé značky Toyota přichází z Los Angeles Auto Show. Šéf amerického zastoupení značky Jack Hollis v rozhovoru pro Auto Guide řekl, že vůbec není jisté, že se nástupce modelu Supra bude opravdu jmenovat Supra.

 

„Máme jiné nápady, ale zvažujeme i jméno Supra,“ prozradil. Někteří manažeři automobilky se prý obávají oprášení kultovního označení pro úplně nový model, protože se bude v řadě ohledů výrazně lišit o předešlých nositelů tohoto označení. Pak si ale zřejmě Hollis všiml vyděšeného výrazu redaktorů 😉 a situaci trošku uklidnil ujištěním, že pojmenování Supra je „leading candidate“. Osobně si myslím, že jen mlží a je dávno jasno, koneckonců třeba taková NSX už snad navzájem nemohou být odlišnější a přesto recyklace kultovního označení vyšla.

Hollis zároveň odmítl upřesnit, kdy bude novinka představena, pokud vám tedy nestačí ujištění, že k tomu dojde v roce 2018. Ale bylo by asi naivní si myslet, že se Supra představí někde jinde, než na lednovém autosalonu v Detroitu, jenž je nejvýznamnější výstavou na nejdůležitějším trhu pro takové auto. I kdyby měla být prezentovaná jako prototyp, jsem si téměř jistý, že se nám za měsíc konečně odhalí.