Novinky

Nissan Kicks střídá Juke

Nissan slibuje nástupce modelu Juke už více než rok (není divu, už se vyrábí šest), netajilo se však tím, že nová generace nebude tak kontroverzní a že bude větší. Nic víc se o autě oficiálně neví. V mezičase se letos koncem jara představil úplně nový vůz pro jihoamerické trhy – Kicks, z Nissanu se však nikomu nepovedlo vypáčit odpověď, jak nový model souvisí s jukem, zejména tedy jestli si nebudou navzájem překážet.

No – a nyní Nissan na autosalonu v Los Angeles představil model Kicks americkým zákazníkům jako nástupce typu Juke. Znamená to tedy, že Kicks, jenž je nyní už prezentován jako globální model, nahradí model Juke i v Evropě? Zdá se to být velmi pravděpodobné. Kicks má větší rozvor i celkovou délku, čímž řeší nejpalčivější problém juku – prostornost a lze si jen těžko představit, že by automobilka vyráběla pro vybrané trhy překarosovaný, mírně vylepšený a luxusněji vybavený kicks jako Juke. Chytřejší budeme zřejmě v březnu po Ženevě, pokud se ukáže novinka i tam, je asi jasné, že juke je minulostí…

Ať už to nakonec dopadne jakkoli, Kicks bude v Americe prozatím nabízen s jediným motorem – atmosférickou šestnáctistovkou o výkonu 127 koní a točivém momentu 156 Nm a přední kola roztáčí výhradně prostřednictvím převodovky CVT. A to není úplně omračující kombinace, juke disponoval pohonem všech kol i výkonnými verzemi, Nismo nevyjímaje. Tak snad dojde vbrzku k rozšíření nabídky směrem nahoru.