Novinky

QX80: takhle vypadá nejdražší Infiniti

Přemýšleli jste někdy, jaký nejdražší Nissan se dá koupit, nepočítáme-li tedy supersportovní GT-R? Je jasné, že hledat musíme u luxusní značky Infiniti, která bohužel před časem z českého trhu zmizela. Jenže auto, o kterém bude řeč, se v Evropě stejně nenabízí. Jedná se o obří SUV QX80, které je samozřejmě dražší, než stylové QX70 a dražší, než limuzína Q70L s prodlouženým rozvorem. Infiniti QX80 bylo v listopadu faceliftováno a už je k dispozici online konfigurátor, jenž ukazuje, že auto umí zalovit v peněžence majitele docela hluboko.

Infiniti nabízí základní verzi QX80 za 65.745 dolarů a za tuto částku dostanete zadokolku(!) s motorem V8 5.6 o výkonu (lehce přes) 400 koní a sedmistupňovým automatem, kterou lze následně napěchovat všemožnou bezpečnostní a komfortní výbavou. K mání je (mimo jiné) velmi fotogenická zlatá metalíza Champagne Quartz za rozumných 500 dolarů, což je o málo víc, než stojí palubní wi-fi. Pohon všech čtyř kol je za 3100 dolarů, elektroničtí asistenti za 2900 dolarů, zadní infotainment přijde na 2400 dolarů, za 22″ kola zaplatíte 2800 dolarů a tak dále a tak dále.

Cena se může vyšplhat až na 86.265 dolarů, což je skoro o třetinu víc, než činí základ a pokud vám to zatím nějak nevychází, pak vězte, že nejvíce peněz lze utratit za pohodlí posádky. Deluxe Technology Package zahrnující adaptivní podvozek, audiosystém Bose a chytré zpětné zrcátko přijde na 4700 dolarů, největší zásek ale představuje kožený interiér, sladěný s kvalitnějším obložením, za které je vyžadováno 13.800 dolarů!