Novinky

Mazda na TAS 2018: tři MX-5 a tři SUV

Minulý týden jsme si ukázali zrenovovanou trojici vozů Mazda MX-5 NA, která bude k vidění na blížícím se tokijském autosalonu (TAS) 2018, ale značka z Hirošimy rozhodně nespoléhá jen na nostalgii a um své nové divize pro restaurování první generace miaty. K vidění tedy budou i současné modely a důvěru dostanou nejen kreace na bázi aktuálního modelu MX-5 ND, ale také trojice lehce upravených SUV modelů CX-3, CX-5 a CX-8.

Mazda MX-5 ND bude prezentována ve třech verzích. Roadster Custom Style 2018 je vybavena stavitelným sportovním podvozkem, chromovanými koly a červenou plátěnou střechou. Model Roadster RF Custom Style 2018 v červené Soul Red a černým spodním bodykitem nápadně připomíná exemplář z loňska, vlastně to vypadá, že Mazda jen změnila design 17″ kol. Studie Roadster NR-A pak představuje projekt závodní verze MX-5 ND, která je legální pro běžný silniční provoz. To znamená, že má ochrannou klec, závodní sedadlo, vykuchaný interiér, stavitelný podvozek Bilstein, větší chladič, lépe chlazený kryt samosvoru, ale přitom jí nechybí nic z toho, co vyžaduje legislativa od silničního auta.

Mazda v Japonsku docela dobře prodává své SUV modely, proto nesmí chybět ani na aftermarketové výstavě, i když by tam asi lépe pasovala nějaká úprava dvojky, trojky nebo šestky. Model CX-8 dostala snížený podvozek a nová kola, zatímco menší CX-3 a CX-5 se budou muset spokojit se spodním bodykitem a taktéž speciálním designem litých kol.