Novinky

Nissan na TAS 2018: pro každého něco

Nissan je po Mazdě další automobilkou, která prozradila, na co se mohou těšit návštěvníci nadcházejícího aftermarketového autosalonu Tokyo Auto Salon 2018. Značka s vycházejícím sluncem ve znaku pojala svou expozici trochu jinak, než hirošimský výrobce, což ale rozhodně neznamená, že hůř. Nissan má poměrně široké portfolio modelů a na TAS se rozhodl ukázat taková auta, aby si na jeho stánku našel každý příznivce to svoje.

Začneme tím, co je nám asi nejbližší – sporťáky a sportovně laděnými modely. Ukáže se kupé 370Z v retrostylu, speciál GT-R pro závody cesťáků Super GT, ale také škála Nismo modelů – konceptem Leaf Nismo počínaje, přes X-Trail až po Serenu.

Chybět nebude ani čerstvá novinka v podobě Sereny od nové luxusní divize Autech. Ba co víc – Autech se nám rychle rozrůstá a představí se také Autech Note a X-Trail. Elektromobily kromě již zmíněného leafu zastoupí elektrický note a ten samý model v režii Autechu.

Ukáže se také trio Grand Tourer konceptů Leaf, X-Trail a NV350 s grafickými prvky karoserie, kombinací matných a lesklých laků, černými doplňky a decentními bodykity. Trošku překvapivě se v Tokiu neukáže žádná ze Star Wars kreací, ty by se Japoncům dozajista líbily. 😉