Novinky

Daihatsu na TAS 2018: drsní trpaslíci

Na nejdůležitější japonskou tuningovou výstavu Tokyo Auto Salon 2018 připravilo Daihatsu hned devět upravených exemplářů svých populárních malých autíček. Rozdělí je do tří tématických skupin – Sporty, Premium a Active. Nejzajímavější je samozřejmě kolekce Sporty, reprezentovaná typem Boon se Sporto Package a dvojicí Sporza verzí modelů Thor a Mira, vyvedených v červeno-černé kombinaci karoserie a vybavené koly se zlatými paprsky a chromovými límci. Nechybí samozřejme bodykit, jenž není ani přehnaný, ani nenápadný, prostě tak nějak akorát… 😉

Luxusněji koncipované verze Premium modelů Thor, Move Canbus a Tanto se chlubí bílým perleťovým lakem s černými doplňky a chromovým zdobením, nechybí ani elegantní, opticky zvětšující ráfky kol a v případě thoru a tanta i dcentní spodní bodykit. Série Active vsadila na modrý lak karoserie, v případě pick-upu Hijet Truck Jumbo v kombinaci s bílým lakem a celoplošnými poklicemi kol. Hatchback Boon působí díky robustním plastovým nástavcům nárazníků, blatníků a ochranným panelům dveří až offroadově, celý komplet oživuje oranžové zdobení.

Nejdrsnější stroj mimo silnice však představuje Hijet Tulala, určený pro milovníky rybaření. Dostal „rybičkovou“ grafiku na karoserii a svého majitele by dovezl přímo k vodě díky zvýšené světlosti, terénním pneumatikám a ochranným rámům. Nechybí ani světelné rampy na přídi a střešním nosiči, umožňující i noční lov, případné problémy s nedostatkem prostoru s airboxem rakví.