Novinky

Suzuki na TAS 2018: cesta z města

Suzuki představilo své exponáty pro Tokyo Auto Salon 2018. Hlavní hvězdou stánku bude nade vší pochybnost koncept Xbee Winter Adventure, jenž představuje zkrášlenou verzi před pár dny představeného malého crossoveru Xbee. Suzuki zvýšilo terénní schopnosti auta zvětšením světlé výšky, více off-roadově působí i ochrany nárazníků, design kol a na střeše byl umístěn nosič snowboardu, respektive lyží. Studii sluší i zimní modrá maskovací fólie, doplněná o žlutou grafiku, zrcátka, části kol a nosiče.

Ven z města láká i studie Spacia Tall Camper. Auto na bázi kei minivozu Spacia je upraveno jako karavan. Detaily zatím nejsou známy, ale soudě podle rámu, integrovaného do horní části karoserie, lze na střeše rozbít stan, za předními sedadly pak předpokládám prostor, vyhrazený dalšímu tábornickému vybavení. Mini-MPV dostalo kola s hrubým vzorkem pneumatik, které podpoří schopnosti čtyřkolky, mírně byla též zvětšena světlost, přední nárazník dostal ochranný kryt a karoserie ozdobné, symbolické maskovací prvky.

Suzuki se vyřádilo i na malém užitkáči Carry Fishing Gear, jenž upravilo pro potřeby rybářů. Kromě rampy na odkládání prutů má carry také zvětšenou světlost a hrubý vzorek pneumatik. Suzuki ale pamatovalo naštěstí i na vyznavače sportovního svezení, jimž naservíruje Swift Sport Autosalon Version. Jedná se o šedý vůz s kontrastní grafikou a červenými zrcátky a lemováním spodního bodykitu.