Novinky

Toyota chystá luxusnější verzi pick-upu Hilux

Aktuální Toyota Hilux prošla v listopadu poměrně rychlým faceliftem, prodává se teprve dva roky. Pro verze s pohonem všech kol a zvýšené verze 4×2 přináší novou, masivnější příď a pár dalších drobností, největší novinkou, která se zatím objevila pouze na thajském trhu, kde se Hilux vyrábí, je varianta Rocco s plasty na přídi a zádi v kombinaci černé a šedočerné barvy, polepy, ozdobným rámem ložné plochy, ochrannými lemy blatníků, černým interiérem se stříbrnými dekory a dalšími maličkostmi.

Toyota nyní oznámila, že luxusnější a vizuálně atraktivnější verzi bude nabízet i na dalších světových trzích, není však zcela zřejmé, zde se bude jednat o verzi Rocco nebo o nějakou jinou, ještě více upravenou variantu. Už delší dobu se objevují hlasy, volající po modelu, jenž by se co nejvíce podobal koncept Hilux Tonka a přestože je jasné, že touž je příliš velká divočina, některé prvky by Toyota přece jen použít mohla.

Toyota se k tomu to kroku odhodlala poté, co zjistila, že velká část zákazníků kupuje hilux v maximální výbavě a rozšíření nabídky směrem nahoru tím pádem znamená ještě větší zájem a více utracených peněz. Zároveň tak automobilka reaguje na stále luxusnější verze modelu Volkswagen Amarok, ale i na příchod modelu Mercedes-Benz X-Class. Časový plán uvedení „lepších“ hiluxů a rozsah úprav je zatím nejasný, ale něco už by se mohlo vědět v březnu v Ženevě. Nejpravděpodobnější je samozřejmě globální uvedení verze Rocco, ale lze doufat i v něco ještě vymazlenějšího. Samozřejmě se také otevírá prostor o spekulace ohledně sportovnější verze TRD, ale na toto téma Toyota zatím mlčí.