Novinky

Toyota GR Super Sport Concept má 1000 koní z 2,4 litru

Toyota konečně odhalila slibovanou studii Gazoo Racing Super Sport Concept, inspirovanou speciálem pro vytrvalostní závody prototypů třídy FIA WEC. Popravdě řečeno to není krasavec v pravém slova smyslu, ale jedná se o syrovou krásu závodního speciálu, zhmotněnou do auta se silniční homologací – plně funkční a bez zbytečných příkras. Oficiálně jde pouze o koncept, ale šéf automobilky Akio Toyoda před pár dny řekl, že by si přál mít takové auto v nabídce – opravdový a nefalšovaný, motorsportem inspirovaný hypersport. Přání sice ještě nic nezaručuje, ale jak známo, je otcem myšlenky a nemůže být pochyb o tom, že si Toyota pohrává se stejnou myšlenkou jako Mercedes-AMG v případě Project One nebo Red Bull Racing a Aston Martin s vozem Valkyrie.

Hybridní supersport Gazoo Racing má samozřejmě též impozantní technické parametry – dvěma turby přeplňovaný motor V6 2,4 l je srdcem agregátu, jenž poskytuje celkový výkon rovných 1000 koní a jeho výfuky vyúsťují tam, kde mívají auta běžně zadní okno, výhled vzad tedy zajišťuje dvojice kamer. Super Sport Concept stojí na 18″ kolech se slicky o rozměru  330/710 a poháněny budou pravděpodobně obě nápravy.

2 komentáře: „Toyota GR Super Sport Concept má 1000 koní z 2,4 litru

  • Držím palce tohle by bylo fantastické. Podle mě také sehraje roli jak se bude Gazoo Racing dařit v WEC, ale teď když nemají v podstatě žádnou konkurenci..

    • Souhlas, byl by to famózní počin. Jestli Toyota letos nevyhraje, bude už opravdu prokletá, zároveň je ale otázkou, jestli pro ní bude zajímavé zůstávat ve WEC v dalších letech bez přímého konkurenta. Audi si na tom postavilo image, ale u Toyoty by mě to mrzelo. Chtělo by, aby letos vyhrála a skončila.

Komentáře nejsou povoleny.