Novinky

Mugen Civic Type R RC20GT Concept: trochu silné saké

Účast Mugenu na Tokyo Auto Salon bývá tradičně kořením nejdůležitější japonské aftermarketové výstavy, většinou se lze těšit na nějaký ten divoký koncept, jenž se občas dokonce dostane do (malosériové) výroby. Specialista na vozy Honda si něco připravil i letos. Říká tomu RC20GT a jde pochopitelně o studii na bázi nového Civicu Type R. Jenže – moc se to nepovedlo.

Auto dostalo vyšší, vyboulenou kapotu s bočními výdechy, masivní singleframe masku, nový přední nárazník a lip, widebody kit, rozšiřující přední i zadní blatníky, zadní nárazník ve stylu závodních speciálů s gigantickým difuzorem a jedinou, centrální koncovkou výfuku. Nesmí chybět ani pořádné žehlicí prkno nad zadním oknem. Podle popisu to vypadá dobře, v reálu ale moc ne… Předek příliš připomíná vozy Audi, je nepřirozeně masivní, widebody kit působí spíš opuchle, než dynamicky a záď je také trochu přes čáru, jakkoli asi je z celého auta nejstravitelnější. Dokonce bych řekl, že byl nešťastně zvolen i design kol. Je to marné, Civic X je tak dynamický, že se bude upravovat hodně špatně a o CTR to platí dvojnásob.

Interiér prozrazuje, že záměrem Mugenu bylo stylizovat Civic Type R RC20GT do podoby závodního speciálu. Nechybí ochranný rám, skořepiny vpředu i vzadu a minimalistická palubní deska s centrálním displejem a futuristickým volantem. Ale výsledek mě prostě nepřesvědčil, což ale nutně neznamená, že na tom musíte být stejně. 😉 Mám však i dobré zprávy, tohle není jediné auto Mugenu na TAS 2018 a ten zbytek už je lepší. O tom ale zase příště…

 

7 komentářů: „Mugen Civic Type R RC20GT Concept: trochu silné saké

  • Tak tohle je fakt moc…

    • Jo, souhlas. Tady Mugen šlápl trochu vedle. :-/

  • Tak toto je snáď pre japonský komix, ako pre civilný svet. Príde mi to ako karitatúra a nie seriózny počin od Mugenu.

    • Ber to tak, že to je jenom studie, ale Mugen už měl mnohem hezčí…

    • Však jsem psal, že další, lepší kousky od Mugenu budou později. 😉

      • Beru zpět, přehlídl jsem to (y) 😉

Komentáře nejsou povoleny.