Novinky

Toyota Gazoo GT 86 Trophy Competition: nový evropský značkový pohár

Jste doslova zbláznění do Toyoty GT 86 a zdá se vám, že máte málo možností poměřit své schopnosti s jinými piloty? Tak to má Toyota Gazoo Racing něco přesně pro vás – vyhlašuje evropský šampionát GT 86 Trophy Competition. Ošem pozor, nebude to žádná legrácka pro sváteční jezdce.

Je totiž otevřen všem řidičům, jezdícím s aktuálně nabízenými závodními(!) verzemi GT 86, tedy okruhovým GT86 CS-V3 a CS-Cup, ale i rallyovým GT86 CS-R3. Pořadatel umožňuje účastníkům závodit ve více než jednou evropském šampionátu a sbírat body podle jeho obsazenosti a kvalit konkurence, což má zajistit co nejvyrovnanější soutěžení.

Ano, čtete správně, počet okruhových ani rallyových závodů se tímto pohárem (bohužel) nerozšíří, pouze se jím zastřeší existující podniky. Gazoo Racing předpokládá, že se zapojí zejména jezdci šampionátů VLN, RCN, Tour European Rally Series, German Rally Championship a FIA European Rally Championship.  Maximální udělené skóre bude 75 bodů za vítězství v závodě s více než pěti auty, vypsaném na více než 200 km. Vítěz GT 86 Trophy získá Toyotu C-HR, druhé a třetí místo bude oceněno 25, respektive 20 tisíci euro.