Novinky

Fernando Alonso bude závodit za Toyotu v Le Mans

Toyota vymyslela naprosto geniální plán, jak popíchnout svého úhlavního konkurenta. Poté, co se Honda v ne úplně dobrém rozešla s McLarenem, angažuje jejich jezdce Fernanda Alonsa, aby za ní jezdil ve vytrvalostních závodech série WEC.Alonso asi na Hondu nebude vzpomínat úplně v dobrém, kromě několika bídných sezon ve formuli 1, způsobených (nejspíš zejména) slabým a nespolehlivým pohonným systémem japonské značky, mu nevyšel ani start v legendárním závodě Indy 500, v němž vedl 27 kol (z celkem 200), ale i v tomto případě mu vypověděl službu motor Honda. Na adresu japonské značky tedy španělský jezdec nešetřil „chválou“.

Jak se nelépe Hondě pomstít za způsobená příkoří? Stačí zavolat do Toyoty a oni už něco vymyslí. 😉 A vymysleli – Alonso pojede v letošním roce kromě F1 v týmu McLaren také ve WEC (World Endurance Championship) za tým Toyota Gazoo Racing a to ve všech závodech, kdy tonebude v konfliktu s F1. Jeho týmovými kolegy ve voze Toyota TS050 Hybrid LMP1 budou Sebastien Buemi a Kazuki Nakajima a v době jeho nepřítomnosti jej nahradí Anthony Davidson (mimochoem taktéž jezdec se zkušenostmi z Hondy). Toyota je letos jediným továrním týmem v LMP1, Alonso tedy má slušnou šanci pár závodů vyhrát, největšími soupeři budou tovární kolegové s TS050 #7…

Samozřejmě, abych byl úplně fér – Alonso se už nějaký čas netají přáním vyhrát jak v Le Mans, tak v Indianapolis a pokud chce pomýšlet na výhru na La Sarthe, jinou možnost, než oslovit Toyotu, dnes nemá. Před nedávnem koketoval s Porsche, které jej však vypoklonkovalo s tím, že u týmu už je plno (a navíc už dobře věděli, že v roce 2018 nepojedou).

2 komentáře: „Fernando Alonso bude závodit za Toyotu v Le Mans

  • Minulý rok už ke konci sezóny společně s gazoo jel test, prý byl rychlý a Toyota byla také spokojena, jak jinak 😀

    Má šanci Le Mans vyhrát ale jednoduché to určitě mít nebude, #7 je hodně rychlé a po posledních dvou letech si dovedu představit jak moc chtějí vyhrát.

    A také pokud mu nebouchne na konci Mulsanne motor, to by asi už dostal noční můry.

    • Tak určitě. 🙂
      Mě by opravdu zajímalo, jestli je k technice opravdu tak necitlivý nebo ne, uvidíme, jak to bude vypadat s Renaultem, potažmo Toyotou. 😉

Komentáře nejsou povoleny.