Novinky

Acura na Daytona 24 Hours: slibný začátek sezony

Acura skvěle zahájila letošní závodní sezonu v amerických vytrvalostních závodech North American Endurance Cup při závodě Rolex 24 Daytona. Prototypy Acura ARX-05 týmu Penske, startující ve třídě Daytona Prototype (DPi), se po 12 hodinách jízdy dostaly na 1. a 2. místo, což je nepochybně dobrým signálem ohledně výkonnosti nového závodního speciálu Hondy. Další vývoj sice už nebyl tak dobrý, porucha alternátoru poslala do boxů vedoucí vůz #7, jenž tak dojel do cíle čtyřiadvacetihodinovky až devátý. Druhý vůz #6 zase kolidoval s pronásledovatelem a taktéž musel na opravu, aby dojel do cíle na 10. místě. Rychlost tedy ARX-05 má, tak snad budou další podniky úspěšnější.

Ještě lépe si ve třídě GTD vedla Acura NSX GT3 týmu Michael Shank Racing (#86), která dojela po startu ze šestého místa na roštu do cíle čtyřiadvacetihodinovky druhá. NSX #93 dokončila po nutné návštěvě servisu na jedenáctém místě ve třídě. Závodu se ještě zúčastnil tým inženýrů Hondy s NSX GT3 #69, jenž bojovalo čtvrté místo, ale technické problémy se nakonec podepsaly na 16, pozici v cíli.

Závodu se zúčastnily také dva prototypy Nissanu a Mazdy, ale ani jeden z nich závod nedokončil. Mazda RT24-P DPi také ukázala slušnou rychlost, ale vůz s číslem 55 odstoupil po požáru, způsobeného výfukem, zatímco číslo 77 vyřadily problémy s elektroinstalací. Oba Nissany část závodu jezdily na druhé příčce a Nicolas Lapierre dokonce zajel druhé nejrychlejší kolo závodu, ale ze hry auta vyřadila porucha převodovky, respektive únik oleje z okruhu pro turbo.