Novinky

Toyota Proace Lerina: konečně kempingová verze

Možná máte stejný problém jako já – zajímalo by vás kempingové auto, ale je vám proti srsti kupovat nějaký VW, mercedes nebo ford? U japonských značek je bohužel v tomto ohledu nabídka dost tristní, proto je určitě dobrou zprávou, že vznikl model Toyota Proace Lerina. Základem je aktuální model Toyota Proace a úpravu provedla britská firma Wellhouse Leisure. Auto je pojmenováno podle Lérinských ostrovů, ležících poblíž Francouzské Riviéry a začíná na částce v přepočtu 1,2 milionu korun.

Jako správný camper je vybaven výklopným střešním stanem, jenž lze vybavit příplatkovým dvoulůžkem, ve výbavě jinak nechybí potřebný nábytek, lůžko v zadní části vozu, kuchyňka, nádrž na vodu, lednice, ale i přenosná toaleta. Elektřinu při parkování vyrábí střešní panel, k dispozici je akumulátor, nezávislé topení a řada dalších prvků výbavy. Toyota Proace Lerina je (mimo jiné) standardně vybavena 17″ koly, klimatizací, tempomatem, předními sedadly s možností otočení směrem do kabiny, ale hlavně – turbodieselem o objemu 2,0 l. Verze s výkonem 120 koní se dodává se šestistupňovým manuálem, varianta se 180 koňmi se kombinuje s automatem.

Proace Lerina se začíná objevovat u dealerů Toyoty v Británii, jsem si však jistý, že by nebyl problém na zakázku udělat i auto s levostranným řízením. Jediným problémem tak zůstává, že ani proace není zase tak úplně toyota, že… Ještě se dá sehnat kempová úprava Nissanu NV200, ten je však o poznání menší. 😉