Novinky

Mitsubishi Outlander PHEV 2019: vylepšení ve všech směrech

Aktuální model Mitsubishi Outlander PHEV se ještě do důchodu nechystá, naopak – v rámci modelového roku 2019 dostane celou řadu modernizací, které ho mají ještě minimálně dva roky udržet na konkurenceschopné úrovni. Tou nejzásadnější novinkou je nový motor – ač je to v dnešní době downsizingu docela překvapivé, objem atmosférického čtyřválce se změnil z 2,0 na 2,4 litru s Atkinsonovým cyklem. Parametry dva-čtyřky nejsou zatím známy, je však zřejmé, že výkon i točivý moment půjdou citelně nahoru. Navíc bude o 10 % silnější i generátor a zadní elektromotor a Li-Ion akumulátor zvýší svou kapacitu z 12 na 13.8 kWh, což znamená nejen lepší dynamiku, ale i a větší dojezd na elektřinu.

Facelift také přináší nový jízdní režim Snow, není zatím zřejmé, co přesně bude dělat, ale analogicky k obdobným módům bude v zájmu dobré trakce zřejmě posílat na kola menší porci točivého momentu. Režim Sport pak bude dělat přesný opak. 🙂 Auto dále dostane nové LED světlomety a modifikované domečky mlhovek. Lehkých změn dozná též maska chladiče, zvětší se zadní spoiler a připravte se na nový design 18″ kol.

Spousta nového bude i v interiéru – sedadla, volič převodovky, kožené čalounění, přístrojový štít, zadní výdechy, materiály čalounění a dekory a kdoví, co ještě. Premiéra Outlanderu PHEV MY2019 proběhne příští měsíc na autosalonu v Ženevě a prodej bude zahájen zřejmě hned po skončení letních prázdnin.