Novinky

Vilner Allroads Ronin: Mitsubishi Lancer Ralliart „trochu jinak“

Bulharský úpravce Vilner, zaměřený zejména na výrobu zakázkových interiérů, se víceméně z nuly vypracoval na hvězdu automobilových webů, zejména díky řadě poměrně šílených kreací. Ale to mu nestačí, chystá se dokonce na ženevský autosalon a to s výtvorem, o kterém se zase bude mluvit:říká mu Allroads Ronin a je to zvenčí, ale hlavně uvnitř velmi důkladně předělané Mitsubishi Lancer Ralliart z roku 2011.

Nejdříve k tomu zevnějšku: kvůli černým nárazníkům, prahům a plastovým lemům to trošku připomíná kultovní Fabii Junior, ale v tomto případě nejde o nelakovaný plast, ale (patrně) o fólii. Červená kola s balónovými pneumatikami se podepsaly na lehkém zvýšení světlé výšky (je to ten allroad, přece) a stejná barva byla použita i na části masky chladiče, kapoty a nárazníku. Rallyeový look pak dotváří dvojice přídavných LED světlometů. Nepřijde mi to ani moc hezké, ani originální, ale co už, tady jde beztak hlavně o kabinu.

A tam Vilner neponechal nic náhodě, je to pořádná divočina. Dekory ze dřeva a leštěného hliníku, hnědá alcantara na palubní desce, kombinace hnědé kůže a černé alcantary na sedadlech a volantu, madlo ruční brzdy ve stylu střenky meče, psychedelický motiv na stropě a k tomu volně ložená katana. Muselo to dát obrovské množství práce a výsledek je takový kolotočový. ale tady jde o to, zaujmout a to se myslím Vilneru povede… 😉