Novinky

STR13: nová F1 s motorem Honda představena

Dnes začínají první předsezonní testy a Scuderia Toro Rosso představuje podobu svého monopostu STR13, jenž bude jako jediný v poli pohánět nový motor Honda RA618H. Za volant monopostů usednou nováčci Pierre Gasly a Brendon Hartley, takže nové je navenek v týmu de facto všechno. Tak držte palce, aby to Hondě tentokrát vyšlo. O výsledky samotné stáje STR totiž zase tak moc nejde, ale pokud bude motor Honda dobrý, už příští rok by jej mohla převzít i stáj Red Bull, která má ambice stát se šampionem F1.

FAENZA, ITALY – FEBRUARY 22: Scuderia Toro Rosso STR13 – Car studio photo shooting (Photo by Guido De Bortoli/Getty Images for Scuderia Toro Rosso)
Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso performs during the filming day in MIsano, Italy on February 21, 2017
Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso performs during the filming day in MIsano, Italy on February 21, 2017
Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso performs during the filming day in MIsano, Italy on February 21, 2017
Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso performs during the filming day in MIsano, Italy on February 21, 2017

23 komentářů: „STR13: nová F1 s motorem Honda představena

  • To se fakt jmenuje STR13? STR je zkratka Ester Ledecke. Hmm, konecne Honda v F1 udelala spravne rozhodnuti 🙂

  • Veľmi pekná formula, dúfam, že aj výsledky v cieli budú rovnako pekné. Držím Honde palce, pretože ich doterajšie problémy v F1 neodpovedajú celkovo výkonnosti a spoľahlivosti automobilom Honda, na ktorú sme my smrteľníci v civilných autách zvyknutí.

    • 2bep: Hartley 89 kol. To snad nedala Honda loni ve vsech zavodech dohromady 🙂 Gaslyho tam nevidim, ale nezajima me to dost na to, abych lovil vic info:-)

      • 😀 😀
        Myslím, že by od každého týmu měl jezdil jen jeden stroj a jezdci se střídají. Tak počítám, že Gasly pojede zítra.

        • King: hlavne, aby jezdil, kazdopadne je dobra zprava, ze to dnes fungovalo. Kdyz nic, budou z toho mraky dat. Skoda, ze STR nema nejakeho kvalitniho pilota, ktery by ukazal, kde ma auto limity. Nic proti tem dvema, ale byt za volantem Alonso, Knoflik nebo nejaky jiny zkuseny pilot, ktery v F1 neco dokazal (ne nekdo, kdo je tam pet let a nejlip byl desatej kdyz do cile dojelo 9 aut), melo by to urcite slusnou vypovidaci hodnotu plus by to STR pomohlo s dalsim vyvojem. Nerikam, ze jsou ti dva lamy co neumi rict co se s autem deje, ale precejen ten rozdil ve zkusenostech dela hodne. Chybejici srovnani s jinym autem nejde nahradit a pro „becko“ jako STR by zrovna tyhle informace byly velkou pomoci. No co uz, dulezite je, aby auto jezdilo, Honda potrebuje ukazat krome vykonu predevsim spolehlivost, jinak do toho nikdo nepujde.

          • To máš určitě pravdu, nějaký top jezdec se zkušenostmi by se pro vývoj a naladění hodil. STR nemá vlastně a náhradního pilota – nějakého vysloužilce se zkušenostmi. Ale předpokládám, že tým zná své možnosti a rozumí datům, nikdo asi nečekal, že STR pojede jako Ferrari, podstatné hlavně je ukázat Red Bullu, jaký motor má na sezonu 2019 použít. 🙂

    • Zatím dobré – nejvíce odjetých kol a nejlepší čas z budgetových týmů. Bohužel ale s obrovskou ztrátou na top týmy, zvlášť s ohledem na použité gumy. Zajímalo by mě přímé srovnání s McLarenem, jeho snaha ukázat čas za každou cenu (na nejlepivějších gumách) mi přijde takový zvláštní. 😉 Ale je jasné, že po prvním dni nelze dělat naprosto žádné závěry. Hlavně že STR jezdí. 🙂

      • nema vyznam riesit casi na kolo…su to len testy….

        • Však říkám – hlavně, že jezdí. I když kdyby měli nejhorší čas, šťastný bych byl asi o dost méně. 😉

          • no a zatial mali 2 najvacsiu maximalku ?

          • To jsem ani nezjišťoval. Jako fakt dobrý 🙂

          • No a nakonec se Honda se svym motorem necekane prosadi az v tehle druhorade staji 🙂

          • Ještě bych nekřičel hop, ale ťuky ťuk. 😉 Jednak asi Honda tvrdě zamakala a navíc by to mohlo nasvědčovat tomu, že problém nemusel být nutně jen na straně Hondy…

      • Tohle je jen oťukávání. Musíme počkat do první velké ceny, tam se ukáže.

    • 🙂 Zajímalo by mě, kolik těch motorů v F1 už zažil. 😀

  • Zatim dobry ne fingers crossed

    • Tak to je teda fakt slušné. 🙂 Díky za link, udělám zprávičku. 😉

Komentáře nejsou povoleny.