Novinky

Honda Civic Type R BTCC: widebody závoďák pro rok 2018

Tovární závodní stáj Team Dynamics, nesoucí podle sponzorů jméno Halfords Yuasa Racing, představila své nové závodní náčiní pro nadcházející sezonu šampionátu britských cestovních vozů BTCC. Letos nasadí auto na bázi nového Civicu X Type R a jeho premiéra proběhla na španělském okruhu Parcmotor Castellolí.

Vůz je zatím bez válečného zbarvení, ale i v testovacím černém provedení vypadá drsně a nebezpečně. Nepůsobí přehnaně, speciály BTCC se technicky od běžných modelů neliší tak extrémně, jako třeba DTM, takže se od běžných silničních Civiců Type R liší hlavně widebody kitem a přítomností většího přítlačného křídla na zádi. Ovšem Civic WTCR pro světový šampionát cesťáků se od série liší ještě méně.

Civicům se v BTCC v minulých letech (kromě loňské sezony) dařilo, výkonnost nového auta je otázkou, protože desátá generace se od devítky výrazně liší a přestože základ je prokazatelně lepší, ladění špičkové formy ještě asi nějaký čas potrvá a letos to asi na titul nebude. Jsem zvědavý i na to, jak si povede dvojice závodních jezdců. Gordon Shedden z týmu odešel a Matt Neal, jenž zůstal, už byl v posledních letech tím horším z dvojice. Gordona letos nahradí Dan Cammish, dvojnásobný vítěz britského Porsche Carrera Cupu, tak snad bude dobrou náhradou.

Jeden myslel na “Honda Civic Type R BTCC: widebody závoďák pro rok 2018

  • Shedden bude mimochodem jezdit WTCR s Audi RS3. Uvidíme, jak mu to po těch letech s Hondou půjde.

Komentáře nejsou povoleny.