Novinky

Mazda 6: premiéra evropského faceliftu

Trošku stranou zájmu je v Ženevě automobilka Mazda, holt přivezla jen modernizovanou šestku, přičemž sedan je identický s loňským faceliftem pro Ameriku a pár fotek kombi se navíc už ukázalo před časem, takže žádné překvapení. Teď ale máme k dispozici větší sadu snímků a oficiální informace o technických změnách.

Fotografie asi nemá cenu řešit, autu to sluší ještě o něco víc, než doposud, důležitější však je avizované snížení vnitřní hlučnosti, vibrací a zlepšení aerodynamiky. Smutnou, ale tak trochu očekávanou zprávou je červená pro nový, 250koňový motor 2.5 Turbo, jenž byl oznámen pro americký trh – do Evropy se v téhle generaci asi už nedostane.

5 komentářů: „Mazda 6: premiéra evropského faceliftu

  • Je to sice jen větší facelift, ale povedl se 🙂 Veliká škoda, že nenabídnou 2.5 T. Teď to ještě nehoří, ale příští facelift by ho měl mít, nebo minimálně nějaký nový hybrid. Musím vyzdvihnout interiér, ten je super, při pohledu na kola si vzpomenu na M6 MPS ta měla podobné ale 18ctky 🙂

  • hodně důstojné vozidlo palec nahoru

  • Že tady nebude 2.5t je velké zklamání, když i Kia to má (včera jsem Optimu GT kombík potkal na dálnici, vypadá to fakt slušně).

    Interiér jsem hlavně zvědav v béžové a HLAVNĚ na sedačky. Ty byly v původní předfl verzi nic moc (málo bočního vedení, příliš měkké, bez bederní opěrky u spolujezdce). Nevím, jestli s tímhle facelift něco udělal a jestli ne, tak snad tahle verze bude lepší.

    Zajímavé je rozšíření výbav u 2.5 na celé spektrum – trochu to zavání pořádným zdražením té nejvyšší, uvidíme za pár týdnů.

    Celkově ale musím říct, že ač se mi to líbí, začíná to být okoukané a chtělo by to trochu větší změnu. Jsem zvědav, jak se to bude prodávat, přecejen dva facelifty nejsou v této době zrovna standard.

    • Podle mě to začíná být hodně baculaté. Teda, baculaté to bylo vždy, ale jak ten design stárne, tak baculatost začíná být převažující prvek.

      Myslím, že už je stejně tak rok a půl před koncem výrobního cyklu. Tohle už je jen takový poslední refresher, aby prodeje nepadaly moc rychle. Na druhou stranu auto je teď vychytané a vyzrálé 🙂

      • Dalším (logickým) krokem je směr, který naznačil Kai – ostřejší tvary, větší tlama 🙂

Komentáře nejsou povoleny.