Novinky

Subaru Forester 2019: první fotografie nové generace(?)

Japonský web motormagazine vypustil do světa obrázky, které dost možná ukazují skutečnou podobu nové generace modelu Subaru Forester. Může jít sice jen o rendery, ale i v případě, že se jedná o grafiku, lze očekávat, že autor auto viděl a použil jej jako předlohu. No a pokud ne, autosalon v New Yorku je tady za dva týdny a právě tam se má novinka ve světové premiéře představit. 😉 Pokud budeme považovat zdroj za spolehlivý, zdá se, že se forester trošku inspiroval větším modelem Ascent, linie bočního prosklení, blatníky i světlomety jsou v podobném styl, ale výrazně dravější a sportovnější.

Motormagazine dále říká, že z nabídky pohonný jednotek vypadne dvoulitrový turbomotor verze XT, jedinou potvrzenou motorizací tak je prozatím atmosférický boxer 2,5 l. Jeho alternativou by měl být hybrid THS II původem od Toyoty, jehož jádrem je dvoulitrový čtyřválec s Atkinsonovým cyklem. Tato varianta přijde o tradiční Symmetrical AWD, který bude nahrazen elektrickým pohonem zadních kol e-AWD. nebude však k dispozici ihned, ale s určitým zpožděním. Z nabídky úplně vypadává manuální převodovka, v nabídce zůstává pouze CVT.

Nový forester má být jen neznatelně větší, než ten současný (+20 mm na délku a šířku), výška se sníží o 15 mm a světlost 220 mm zůstane zachována. Do prodeje by měl jít nejprve v Japonsku – a to už v létě, o zbytku světa se zatím nemluví, ale lze očekávat, že do konce roku bude k dispozici na všech důležitých trzích.