Novinky

Mitsubishi Colt se vrátí!

Mitsubishi se chce profilovat jako specialista na SUV a crossovery s důrazem na alternativní systémy pohonu, což sice zní zajímavě, ale jsou segmenty trhu, které by i navzdory své avizované filozofii nechtělo opustit. Lancer byl sice hozen přes palubu, ale měl by se vrátit jiný proslavený model značky – Colt. Mitsubishi je nyní zastoupeno v segmentu malých aut modelem Mirage/Space Star, ale velkého úspěchu se nedočkal, dílem za to určitě může design, ale svůj vliv bude hrát i to, že je koncipován až příliš low-endově.

Mitsubishi se však nechce z důležitého segmentu malých hatchbacků stáhnout, proto by se mohlo vrátit právě se staronovým označením Colt, tvrdí britský Autocar na základě informací ze ženevského autosalonu. Automobilka však nechce připustit, aby se opakoval debakl mirage a „pokud by se měl vrátit model Colt, musí se ujistit, že tomu bude odpovídat jeho charakter“. Vývoj nového modelu samozřejmě usnadní technika alianční technika, colt tedy bude sdílet platformu a další komponenty s microu a cliem.

Časový plán návratu coltu zatím není znám, momentálně by měl být teprve ve fázi schvalování, ale mohl by to stihnout do konce desetiletí, pokud tedy vedení usoudí, že má potenciál prodávat se celosvětově v množství kolem 100 tisíc vozů ročně.