Novinky

Zánovní Lexus LFA jde do dražby. Kam se vyšplhá cena?

Ještě to není ani pět a půl roku, co skončila výroba pětisetkusové série supersportu Lexus LFA a už cena těchto aut šplhá do závratných výšek. Ten, kdo si nejdražší toyotu všech dob pořídil jako investici, sice zůstal ochuzen o jedinečný zvuk atmosférického desetiválce, ale zase si teď může za získané finanční prostředky koupit hned několik jiných superaut. Vloni se jeden majitel pokoušel prodat Toyodou podepsané LFA Nürburgring za skoro 150 milionů(!) korun, což je sice trošku extrém, ale i lehce ojeté exempláře s nájezdem kolem 10 tisíc kilometrů se už nabízí vcelku běžně za částky kolem 15 milionů korun, tedy skoro o třetinu dráž, než byla pořizovací cena.

A nyní se chystá k prodeji opravdu vyvoněný kousek z padesátikusové série Lexus LFA Nürburgring Package s motorem V10 4.8 vyladěným na výkon 562 koní. Oranžový exemplář má najeto jen 2574 km a nabízet jej bude aukční dům Barrett-Jackson v dubnu na držbě ve floridském West Palm Beach. Nedivil bych se, kdyby nejvyšší příhoz za tohoto krasavce atakoval hranici v přepočtu 20 milionů korun. To by se pak původnímu majiteli vložené prostředky skoro zdvojnásobily…

 

 

4 komentáře: „Zánovní Lexus LFA jde do dražby. Kam se vyšplhá cena?

  • Stale su nepredane asi 5 kusov v amerike od 450 do 500 000 usd. Pritom cena noveho bola 375 thd bez dph za base

    • Pokud to chce sběratel, tak v první řadě půjde právě po Nürburgring Packu. Ještě neprodaná auta půjdou nahoru také, ale ne tak razantně.

    • Je to tak, Nurburgring je mnohem lepsi sberatelsky kousek nez „vobyc“ LFA. V Evrope jsou ceny mnohem vyssi, na mobile.de je jich aktualne 9, nejlevnejsi za 525k Eur, vetsina kolem 800-900k a jeden dobrodruh prodava 1 of 50 Nurburgring za 6.5M (!!). Z pohledu Lexe to byl myslim sice drahy, ale skvely marketingovy pocin. Ja bych chtel modry, maji ho v muzeu Toyoty v Nagoji a je to krasavec (ten stoji 850k).

      PS: v clanku je chyba, 560 koni mela standardni verze, NP ma 570. Ne ze by to byl velky rozdil, ale kazde „kilo vaty“ dobre kdyz je to limitka.

  • Anyhow its just a lex

Komentáře nejsou povoleny.