Novinky

Hybridy Honda: budou mít konečně rozumnou cenu?

Když se řekne hybrid, ekologicky smýšlející lidé zpozorní, ale ti, co sledují ekonomickou stránku věci, se chytají za hlavu. Koneckonců i Toyota, která se zásadním způsobem zasadila o jejich masové rozšíření, si stále ještě nechá za hybrid dobře zaplatit – například Auris Hybrid je ve stejné výbavě o 80 tisíc dražší, než obdobná verze s benzinovým motorem (a i přesto se prodává skvěle 😉 ). A co si budeme povídat – hybridy Hondy také vždycky byly zatraceně drahé (a moc se neprodávaly).

Teď se ale stalo něco téměř neuvěřitelného. Sice v USA, ale může to být signálem, že se ohledně ceny hybridů Hondy bude něco dít. Byly zveřejněny ceny modelu Honda Accord Hybrid X. generace, jenž oproti předchozímu modelu 9G o 4500 dolarů levnější, což je na USA obrovský rozdíl. A je to mimochodem o 2000 dolarů méně, než stojí konkurenční Camry Hybrid. A co je ještě zajímavější – oproti verzi Accord 1.5 Turbo se v závislosti na výbavě pohybuje pouze mezi 900-1500 dolary!

Kdyby byla podobná strategie zvolena i u evropských cen nového CR-V, mohly by hybridní modely mít určitou šanci. 😉 Je mimochodem zvláštní, že nový Accord Hybrid má v kombinovaném režimu o jednu míli na galon horší spotřebu, než minulá generace. A v klidu, stále jde o nejúspornější midsize sedan v Americe, nepočítáme-li tedy ekomodel Honda Clarity.

9 komentářů: „Hybridy Honda: budou mít konečně rozumnou cenu?

  • To auto je tak škaredé že to není možný.

  • To byl asi tiskařskej šotek 😀
    By mě zajímalo kde našli rezervy, že mohli takhle sundat cenu…

    • Asi nějaký levný baterky z Lidlu 😀

  • Dotazoval jsem se na Honda ČR, zda se bude Accord na našem trhu prodávat. Prý nebude, škoda. Nebo má někdo jiné informace?

    • Oficiálně nebude, neoficiálně se furt něco šušká, ale je lepší na to nespoléhat. Dokud nebudou stát na showroomech, tak bych s tím asi raději nepočítal. 😉

Komentáře nejsou povoleny.