Novinky

F1: Velká cena Austrálie pohromou pro Hondu a Toro Rosso

Je za námi první letošní závod formule 1 a účinkování Hondy v něm má poněkud hořkou příchuť let minulých. Po slibně vypadajících testech byl první závodní víkend dost nepříjemným rozčarováním. Začalo to už v kvalifikaci, kdy ten zřejmě lepší z dvojice jezdců Pierre Gasly chyboval ve svém ostrém kole, což mu vyneslo vůbec nejhorší čas ze startovního pole, zatímco jeho týmový kolega Brandon Hartley zajel až šestnáctý čas a z prvního kola nepostoupil.

Kdo se těšil alespoň na nějaké to závodění a předjíždění ze zadních pozic v závodě, byl zklamán ještě víc. Gaslymu se už ve 13 kole zakouřilo z motoru a musel do boxů, kde pro něj závod skončil. Hartley nejprve probrzdil na pneumatikách plošky a druhou sadu pro změnu píchl, takže do cíle dojel jako poslední na 15. místě s půlminutovou ztrátou na jezdce před sebou. Takhle jsme si tedy asi nový začátek Hondy v F1 nepředstavovali. Gasly byl jediný z pole, kdo měl problém s motorem a to už opravdu přestává být vtipné… 🙁

Alespoň malou satisfakcí pro příznivce Hondy může být výsledek taktéž prvního závody sezony IndyCar v St. Petersburgu, v němž získali jezdci týmů Hondy prvních šest míst a dostali do první desítky osm aut… na pódium se postavili Seb Bourdais, Graham Rahal a Alex Rossi.

7 komentářů: „F1: Velká cena Austrálie pohromou pro Hondu a Toro Rosso

  • Myslím, že teď je to v pohodě, hoši se vyjezdí, jsou to mladíci nezkušený a Honda se pokusí s volnýma rukama pokračovat. Sice to nebude nic moc, ale hold naučit se to musí každý od nuly. Vzpomeňte na Šumiho a Nica v Mercedesu, taky se trápily spoustu let bez výsledků a těch motorů, co shořelo 🙂 Je jenom škoda, že takoví průkopníci hybridů a celkově tato značka ve formuli 1 pouze paběrkuje na úkor IMAGE 🙁 Snad to daj trochu dohromady a bude to jezdit aspoň na závodění.

    • To máš naprostou pravdu, ale problém je právě to kulhající image. Jinak dohromady o nic nejde, je to sport, někdy se daří, jindy ne…

  • Tri roky po sebe sme nemali odrazovy mostik v podobe testov a melbourne
    S tymi hybridmi suhlasim taka historia a skutek utek. Byt v nekonkurencnom indy prostredi a stiahnut sa zo sport. aktivit koncom 2000-cich nepomohlo a teraz len dobiehame.

    • Tak samozřejmě – co bys chtěl. Jeden jezdec levej, druhej podělal ostré kolo…

    • Pěkné, snad to pojede, testy byly trochu rozporuplné…

Komentáře nejsou povoleny.