Novinky

Nissan Altima 2019: oficiální představení

Nissan na autosalonu v New Yorku představil po šesti letech novou generaci midsize sedanu Altima a je na něj radost pohledět. Auto vsadilo na štíhlou, sportovní siluetu s vytaženými blatníky, ostrými hranami a výraznou přídí s rozměrnou maskou chladiče. Interiér je spíše elegantní, než sportovní, minimalistický s dominantních centrálním displejem a tříramenným volantem.

Ještě zajímavější však je použití techniky luxusní značky Infiniti, konkrétně přeplňovaného dvoulitrového motoru s variabilním kompresním poměrem, jenž nahradí dosavadní atmosférický V6 3.5, základem pak bude atmosférický čtyřválec o objemu 2,5 l. Parametry pohonných jednotek nejsou zatím známy.

Poprvé má altima k dispozici za příplatek i pohon všech kol a Nissan slibuje zatřást segmentem midsize sedanů v oblasti designu, zážitku z jízdy a dostupnosti vyspělé techniky. To samozřejmě znamená dostupnost všech současných asistenčních systémů (včetně semiautonomního ProPilot) a infotainmentu. Prodej zahájí počátkem léta speciální edice Platinum VC-Turbo.