Novinky

Toyota RAV4 2019 oficiálně představena

Toyota v předvečer autosalonu v New Yorku odhalila podobu nové generace kompaktního SUV RAV4. Rozhodně potěšilo zachování designérského stylu konceptu FT-AC, auto tak připomíná své větší, vizuálně drsnější sourozence Tacoma, Tundra a 4Runner a vizuálně tak sjednocuje tak řadu terénních modelů. Vzhled umocňují litá kola o velikosti až 19″.

Radikálně nový je také interiér, palubní deska odpovídá spíše osobnímu autu, nese určité rysy aurisu, pouze dveřní madla působí mírně offroadově. I v RAV4 si designéři vyhráli s designem sedadel, minimálně pro vrcholné verze na fotografiích. Těšit se můžeme také na displejovou kapličku a příplatkový osmipalcový dotykový centrální displej, což může být pro někoho plus, ale pro jiného i nevýhoda.

Nová generace má rozvor 2690 mm, karoserie je však rozměrově víceméně stejná, rozdíly jsou v milimetrech. Váha auta zatím není známa, ale tuhost vzrostla o nezanedbatelných 57 %. Zajímavou novinkou určitě bude pohon všech kol Dynamic Torque Vectoring All-Wheel Drive, dostupný pro vyšší verze výbav, jenž, jak název napovídá, umožní vektorování až 50 % točivého momentu mezi koly zadní nápravy. RAV4 ale samozřejmě bude většinu času fungovat jako předokolka. Hybridní verze dostanou vlastní, specifickou verzi čtyřkolky AWD-i.

Toyota zachovala atmosférický čtyřválec 2,5 l, zkombinovaný s osmistupňovým automatem, hybridní verzi tvoří motor stejné kubatury, elektromotor a CVT.  Toyota uvede novinku v Americe do prodeje koncem letošního roku s benzinovým motorem a hybrid na začátku roku 2019. Detaily k evropské verzi zřejmě můžeme čekat v září v Paříži a podobným časovým plánem.

Doplnění: Toyota potvrdila zahájení prodeje nové RAV4 v Evropě v prvním čtvrtletí roku 2019

5 komentářů: „Toyota RAV4 2019 oficiálně představena

  • Tahle vypadá narozdíl od posledního modelu výborně.

    • Souhlas, ostré, hranaté tvary a „offroadový“ vzhled. Teď ještě co na to poví konzervativní klientela 😉

    • Legend: právě jsem chtěl napsat to stejné:-) Škoda, že ta 2.5 tady nebude, ale naštěstí aspoň potkávám víc hybridů než chrochtáků.

  • Za mě dobré.

    Kdo by řekl před pár lety, že Toyota bude mít odvážnější SUV než Honda.

Komentáře nejsou povoleny.