Novinky

Toyota Yaris Sedan: nové jméno a facelift pro dvojče Mazdy 2

Možná nevíte, že se Toyota v roce 2015 rozhodla k nečekanému kroku – nezabývala se v aktuální generaci vůbec vývojem sedanu na bázi hatchbacku Yaris a místo toho své americké značce pro mladé Scion obstarala malý sedan od Mazdy, jenž pojmenovala iA. V mezičase však byl neúspěšný (s ohledem na skladbu modelů nebylo divu) projekt brandu Scion ukončen a sedan iA byl zařazen do nabídky Toyoty jako Yaris iA. A tento model nyní přichází s další změnou jména a současně i lehkým faceliftem.

Toyota nejnověji sedan Mazda2 přejmenovala na Yaris Sedan a vybavila jej pozměněnou optikou předních světlometů a ozdobnou lamelou ve spodní části masky. Fotky zádě auta nejsou zatím k dispozici, takže se lze  důvodně domnívat, že zůstává beze změn. Zato ale máme k dispozici snímky palubní desky, jedinou patrnou modifikací jsou však nové ovladače ventilace a nový design ramen volantu a do nich integrovaných tlačítek, nepočítáme-li tedy samozřejmě dovybavení nejnovějším balíčkem bezpečnostních asistentů.

K pohonu slouží stále atmosférická patnáctistovka Skyactiv-G o výkonu 107 koní při 6000/min a točivém momentu 140 Nm při 4000 otáčkách, zkombinovaná buď se šestistupňovým manuálem nebo automatem. Auto jde v USA a Kanadě do prodeje letos na podzim.