Novinky

Honda Clarity Fuel Cell: prodej v Americe zahájen

V roce 2016 Honda začala v Japonsku nabízet vodíkový model Clarity, fakticky už druhou generaci automobilu s palivovými články a do konce téhož roku jej měla začít volně nabízet i na americkém, respektive kalifornském trhu. Ale zřejmě to nebyla tak úplně pravda, vůz byl zřejmě nabízen pouze vybranému okruhu zájemců, protože oficiálně se do showroomů Hondy dostává až nyní!

Hondu Clarity Fuel Cell bude možné pořídit u dvanácti dealerů v Los Angeles, San Franciscu a Sacramentu, tedy tam, kde jsou k dispozici vodíkové čerpací stanice. S rozrůstající se infrastrukturou bude počet prodejců narůstat. Clarity je možné získat pouze na tříletý pronájem za 369 dolarů měsíčně, přičemž je v ceně tankování vodíku v ceně 15.000 dolarů a možnost zápůjčky luxusního vozu z nabídky Avisu až na 21 dní – pro potřeby delších cest do míst bez sítě vodíkových stanic. Takže bude pronájem auta prakticky zadarmo – do téhle smlouvy bych s nadšením ihned šel. Jedinou podmínkou je roční nájezd, omezený na 32 tisíc kilometrů.

Honda Clarity FCV má elektromotor o výkonu 175 koní a s točivým momentem 300 Nm a na jedno natankování (5,46 kg vodíku) ujede až 589 km. Honda kromě vodíkové verze nabízí v USA clarity i jako bateriový elektromobil a plug-in hybrid.

6 komentářů: „Honda Clarity Fuel Cell: prodej v Americe zahájen

  • Tak to bych hned bral, Neratovice mám kousek.

    • To bude ještě pár let trochu problém. 😉 Jsem zvědavý, kdy přijde plug-in, u toho by žádný problém nebyl…

  • dizajn auta je naozaj strašný – hlavne zadok, ten je tragický…

    • Nemyslím si, že je auto ošklivé. Myslím, že ve světě těchto vozidel je to velmi konzervativní a povedené.

  • live je to kupodivu fakt docela pekny auto… ten pronajem zni docela huste.

  • Nikdo nic kazdy ceka tak ja to napisu. Celkem dobry na patek. A konecne i ta jardova maximalka

Komentáře nejsou povoleny.