Novinky

Přijde značka Infiniti o pohon zadních kol?

Většina vozů Infiniti doposud využívala, jak se na pořádnou prémiovou značku sluší, pohon zadních kol, to by se však podle nejnovějších informací za zákulisí značky mohlo změnit. Nissan totiž zvažuje, že přestane vyrábět zadokolkovou platformu pro modely Q50, Q60, Q70 a QX70. Nejde přitom o jedna paní povídala, informaci přinesl sám produktový šéf Infiniti Francois Bancon. A jak už to v poslední době bývá, mohou za to chystané nové systémy pohonu…

„Chystáme se změnit tuto platformu, navrženou pro motory V6 a pohon zadních kol. Musíme ji vyměnit, protože to není elektrifikovaná platforma. Potřebujeme baterie a potřebujeme elektromotor, je to jiná koncepce,“ řekl v rozhovoru pro GoAuto.

Infiniti má totiž v plánu v blízké budoucnosti masivně elektrifikovat všechny své modely, vše tedy naznačuje tomu, že přejde na novou (určenou pro celou alianci Renault Nissan?) platformu, navrženou pro použití benzinového motoru, pohánějícího přední kola a elektromotoru, určeného k pohonu zadních kol. Všechny budoucí modely Infiniti by tedy měly být hybridní, popřípadě plug-in hybridní (nebo dokonce bateriové elektrické) vozy s pohonem všech kol.

Tato změna však nebude tak rychlá, celý proces si vyžádá ještě nějaký čas a první modely na nové platformě tu nebudou dříve, než v roce 2021, přičemž přednost budou mít starší modely, což znamená, že by to mělo začít s novou generací QX70. Ve světle těchto skutečností začíná dávat smysl nedávná zpráva, že by nová generace Nissanu Z měla využívat platformu Mercedesu. Co se týče nástupce GT-R, u něho je již víceméně jisté, že půjde o hybridní 4×4.