Novinky

Honda NSX: roadster už letos?

Honda už krátce po premiéře druhé generace supersportovního NSX avizovala, že hybridní kupé nebude jedinou verzí, kterou má automobilka v plánu vyrábět. Manažeři Hondy a Acury slibovali, že nabídku později rozšíří ještě sporovní NSX Type R a také verze bez střechy. Ale znáte Hondu – vlk taky slboval a dokud auto nebude stát na showroomech, je lepší na tyto informace moc nespoléhat. Nicméně – německý časopis AutoBild teď přišel s informací, že se otevřené NSX Roadster představí už letos! Premiéra by měla proběhnout během pár měsíců a auto by se nemělo příliš lišit od výchozího kupé.

První použitelný letošní autosalon bude až v září v Paříži, je však docela dobře možné, že Honda auto přiveze na nějakou jinou obdobně prestižní akci, jako jsou v Itálii nebo Americe konané soutěže automobilové krásy Concours ´d Elegance. Tam může být klidně představen prototyp roadsteru a následně v Paříži, Los Angeles nebo zkraje roku 2019 v Detroitu může být odhalena sériová verze. Prodej by se tedy mohl rozjet v průběhu příštího roku. Auto si samozřejmě ponechá techniku kupé, tedy motor V6 3.5 Biturbo plus tři elektromotory s celkovým výkonem 580 koní, váha navíc už dneska není problém, roadster bude mít nanejvýš tak 50 kg navíc, což se u NSX fakt nepozná. 😉

Možná si ještě vzpomenete, že s NSX Roadster vlastně aktuální NSX před lety začínalo, tento vůz se, samozřejmě jako maketa, postavená na technice původního NSX, avšak už s rysy produkčního modelu, objevil už v roce 2012 v závěru filmu Avengers jako vůz Tonyho Starka.