Novinky

Zánovní Mitsubishi 3000GT: dali byste za něj milion?

Mitsubishi 3000GT bylo ve své době jedním z nejvíce hi-tech sportovních kupé na trhu, bylo vybaveno aktivním řízením všech kol, adaptivním pérováním, volitelnou intenzitou zvuku výfuku a dalšími vymoženostmi, vyloženě kultovní záležitostí se však nikdy nestalo. To však nemění nic na tom, že narazit na zachovalý kousek ve sběratelské kvalitě je opravdová radost.

Teď se v nabídce amerického prodejce LuxSport objevil bílý krasavec z roku 1991 s černo-červeným interiérem a najetými pouhými 3524(!) km, je tedy víceméně ve stavu, v jakém před více než čtvrtstoletím vyjel z továrny. Bonusem navíc je původní ochranná maska proti hmyzu v originálním obalu. 😀

Misubishi 3000GT VR4 svého času umělo díky výkonu 300 koní, pocházejícím z dvěma turby přeplňovaného V6 3.0, zrychlit z nuly na 96 km/h za 5,2 s a rozjelo se na rychlost 250 km/h. Teď už ho asi nikdo takhle extrémně prohánět nebude, pokud najde kupce, ochotného za něj dát 50 tisíc dolarů, tedy 1,1 milionu, zůstane nejspíš stát v nějaké dobře klimatizované garáži.