Novinky

Honda zastaví výrobu modelu Accord

Accord desáté generace je sice v Americe stále ještě žhavou novinkou (neprodává se ještě ani rok), přinesl štíhlý, elegantně-sportovní design, novou generaci silných turbomotorů, tamní média se rozplývají nad jeho jízdními vlastnostmi i interiérem, vyhrál snad každý srovnávací test, kterého se zúčastnil. I přesto jeho prodeje meziročně dramatickým způsobem poklesly, ve srovnání s dobíhajícím Accordem 9G se ten nový od začátku roku prodává zhruba o 15 % hůř, zatímco největšímu konkurentovi Toyotě Camry zákazníci přibývají. V únoru accorda dokonce pokořila i dodýchávající altima… Co se to děje?

S kvalitami auta to nemá co dělat, největším problémem jsou leasingové podmínky, které jsou výrazně horší, než u největších konkurentů. Honda na tuto situaci nyní zareagovala úpravou  nabídky, při podpisu teď zákazník ušetří podle verze až 1100 dolarů a měsíční splátka je nižší o 22 dolarů měsíčně. Je to určitě zlepšení, ale nabídka stále patří k těm méně zajímavým na současném americkém trhu midsize sedanů. Tak snad to prodejům trochu pomůže… V důsledku neplnění prodejního plánu má Honda navíc zásobu aut na 107 dní, takže přikročila k zastavení výroby modelu Accord na 11 dní. Produkce se nezastaví najednou, ale na dva dny v dubnu, květnu a červnu, zároveň se o 5 dní prodlouží každoroční plánovaná červencová odstávka továrny v Marysville.

2 komentáře: „Honda zastaví výrobu modelu Accord

  • Zvlastne. TLX islo nahoru

    • Americký trh funguje podle mně neznámých principů. Představa, že rozdíl nějakých 30-40 tisíc korun v bohaté Americe dokáže potopit prodeje nejlepšího auta ve třídě, je pro mě nepochopitelná.

Komentáře nejsou povoleny.