Novinky

Gazoo Racing: Toyota Auris je další na řadě

Gazoo Racing jako oficiální sportovní podznačka Toyoty se zatím teprve rozjíždí (oficiálně převzala tuto roli vloni), ale je zřejmé, že poté, co dokončí práce na modelu Supra, jenž bude prodáván výhradně pod značkou GR, má v plánu se zaměřit na auto, které má, z masových modelů, po yarisu největší potenciál k zábavnosti a radosti z jízdy – auris. Prodejní a marketingový šéf australského zastoupení Toyoty řekl v rozhovoru pro Motoring, že „je jen otázkou času, než se Gazoo Racing zaměří i na na novou corollu (auris)„.

V tuto chvíli je předčasné odhadovat, jak velké ambice bude Auris/Corolla GRMN mít. Může být (a je to asi pravděpodobnější) samozřejmě zacílen na hot-hatche hlavního proudu jako je Golf GTI, Ford Focus ST nebo Hyundai i30 N, ale není vyoučeno ani to, že by se mohl pustit po stopě Hondy Civic Type R do vod 300+. Jisté však je, že si dá ostrý auris ještě trochu na čas, předpokládá se, že se začne prodávat zhruba za tři roky, tedy patrně s příchodem faceliftu současné generace. Do té doby si v Evropě budeme muset vystačit se 180koňovým hybridem, v jiných částech světa na tom ale budou o chlup lépe.

(Mimo jiné) v Americe nebo Austrálii se bude prodávat pětidveřová corolla (i sedan) s atmosférickým benzinovým dvoulitrem o slušném výkonu 170 koní, zkombinovaným kromě CVT i se šestistupňovým manuálem. Pohledný design bude také možné, jak ukazují fotografie v galerii, ve verzi XSE umocnit výrazným střešním křídlem a chromovanou lištou, lemující nasávací otvor předního nárazníku.