Novinky

Mazda Hot Lap Challenge: soutěž pro virtuální závodníky

Nápad vzít nejšikovnější virtuální závodníky a vyzkoušet je za volantem skutečného auta není vůbec nová. Nissan pořádá svou GT Academy už roky a letos zrealizuje podobný projekt také Mazda. Sice není tak sofistikovaný, ale každá taková aktivita je chvályhodná. V případě značky z Hirošimy se jmenuje Mazda Hot Lap Challenge a sestává se ze dvou částí. V té první budou moci virtuální jezdci zajet kolo v závodním voze Mazda Global MX-5 Cup na okruhu Daytona International Speedway v závodním simulátoru, jenž Mazda Motorsport přiveze na vybrané americké okruhové závody:

April 13-15 — Grand Prix of Long Beach — IMSA
May 25-27 — Lime Rock Park — Pirelli World Challenge
June 29-July 1 — Watkins Glen International — IMSA
August 3-5 — Road America — IMSA
August 24-25 — Gateway Motorsports Park — Mazda Road To Indy
September 7-9 — WeatherTech Raceway Laguna Seca — IMSA
October 11-13 — Road Atlanta — IMSA

Závodník, jenž dosáhne nejlepšího času, se stane VIP hostem stáje Mazda Team Joest na zahajovacím závodě 2019 Rolex 24 na okruhu Daytona.

Souběžně s tím rozjede Mazda ještě virtuální šampionát na iRacing. V něm si budou moci účastníci poměřit své schopnosti ve stejných dnech, časech a na stejných okruzích, kde se pojedou závody, kterých se účastní Mazda Motorsport, přičemž z každého závodu bude pět nejrychlejších nominováno do 35členného finále, které se pojede na Daytona Speedway. I tento vítěz bude příští rok hostem skutečného závodu v Daytoně. Oba vítězové si to pak v závodních simulátorech rozdají proti sobě a vítěz získá možnost otestovat závodní speciál MX-5. Soutěž je bohužel určena pouze pro občany USA starší 18 let.