Novinky

Honda Small RS Concept: mini Type-R. Chcete ho?

Jen si to představte – autíčko od Hondy, menší (o dost 😉 ), než Mini Cooper, zamračená příď s negativním sklonem, velká kola, kontrastní spodní bodykit, difuzor a samozřejmě nezbytné střešní křídlo – to by byla paráda! Netřeba si představovat, takové auto totiž opravdu existuje. Jmenuje se Small RS Concept a právě se představilo na autosalonu Indonesia International Motor Show. Ještě dostat pod kapotu ideálně 180koňový motor 1.5 VTEC Turbo a bylo by hotovo.

Jenže realita bude, jako ostatně pokaždé v takovém případě, jiná. Slibně vypadající studie ve skutečnosti předznamenává příchod nové generace levného minivozu Brio pro automobilové trhy v rozvojových asijských zemích, jenž bude mít koní nanejvýš tak 100 (i když to samozřejmě také není na takové autíčko úplně málo). Jedná se o sourozence nedávno představeného malého sedanu Amaze, jenž má podobné poslání – zajistit mobilitu za co nejnižší cenu.

To ale nemění nic na tom, že na rozdíl od vajíčkové minulé generace se nové brio bude vyznačovat překvapivě sportovním vzhledem, základní tvary karoserie jsou líbivé, příjemně dynamické a po nějaké sportovní úpravě se silnějším motorem přímo volají. Je jasné, že kvality produkčního auta budou odpovídat cenovce, ale i přesto – miniauto s takovýmhle vzhledem by se mi jako konkurent Toyoty Aygo opravdu líbilo i v Evropě. 😉

3 komentáře: „Honda Small RS Concept: mini Type-R. Chcete ho?

  • Nepodobá sa ten predok na Ladu Vesta? Alebo sa to chystajú predávať aj v Rusku 🙂

  • Vesta zacala kopirovat CTR 9.gen vo WTCC najprv nenapadne potom viac. Teraz je to len cele take zbriovatele. Skoda len tych LEDiek, tie sa stratili aj na CTRku prototype.

  • Čestně přiznám, nechápu. Dělat něco menšího nežli Jazz, 5 dveřové (menší tuhost karosérie), sportovní… nechápu.
    Jo, kdyby na té platformě udělali lehký 3 dveřák, třeba jen se dvěma sedadly, což by umožnilo více zalehnout… tak zase neuvidí přes kapotu. Nechápu.

    To už by mě dávalo lepší smysl se na to vykašlat, neplýtvat penězi na vývoj tohohle, a radši prodávat toho 1.5 Jazze za nižší cenu. Když už nechtějí vyrábět skutečný lehký sporťáček.

Komentáře nejsou povoleny.