Novinky

Suzuki Ertiga: nový kompaktní minivan pro sedm

Vidíte na tomhle autě něco ze swiftu? Ne? Tak to je naprosto v pořádku, tak to má být. Suzuki představilo druhou generaci kompaktního velkoprostorového auta, u něhož použilo techniku svého subkompaktu, ale na rozdíl od předchůdce už nevypadá jako Swift-jezevčík, ale má svůj vlastní, svébytný design.

To je na jednu stranu pozitivní, na druhou však ostatní modely značky moc nepřipomíná. Podstatnější však je, že ertiga povyrostla a je teď dokonce o chloupek delší, než BMW 2 Active Tourer, v čehož má těžit posádka na všech sedmi místech zavazadlový prostor. Ertiga také má už od pohledu trochu větší světlost, než bývá běžné, což umožňuje její použití i na cestách s horším povrchem.

To rozhodně není náhoda, Suzuki nabízí model Ertiga na rozvojových trzích, ne náhodou se novinka představila na výstavě Indonesia Auto Show v Jakartě. Vyrábí se v Indonésii a Indii a vyváží se do sedmdesáti zemí světa, kde se doposud prodalo téměř 700 tisíc exemplářů. Nová generace bude poháněna atmosférickou patnáctistovkou zatím blíže neurčených parametrů, zkombinovanou s pětistupňovým automatem nebo čtyřstupňovým automatem.

Přestože jde o levné auto pro nenáročné trhy, v nabídce nechybí (v závislosti na výbavě) ani projektorové světlomety, zadní LED svítilny, bezklíčové odemykání nebo parkovací senzory.