Novinky

Mitsubishi Lancer se vrátí!

Top manažeři Mitsubishi, šéfdesignér Tsunehiro Kunimoto a chief operating officer Trevor Mann v rozhovoru pro Auto Express potvrdili, že má automobilka zájem i nadále působit v kategorii kompaktních vozů a dokonce opět s autem, nesoucím tradiční označení Lancer. To je velmi příjemné překvapení, protože to dlouho vypadalo, že si tři diamanty chtějí do budoucna vystačit s ASX a Eclipse Cross. Ba co víc, v souvislosti s lancerem manažeři naznačují i návrat verze Evolution!

Ale má to jeden háček. Tedy vlastně dva. Ehmmm, tři… Nový lancer bude už stát na nové platformě Renault-Nissan a bude existovat výhradně jako hybrid, model Evo nevyjímaje, bude se však u něj pamatovat na pohon všech kol (patrně s elektrickým torque-vectoringem na zadní nápravě, jako má Honda Legend). Navíc je Mitsubishi toho názoru, že kompaktní model „nemusí být konvenční hatchback“… Jinými slovy z lanceru se stane hybridní crossover ve stylu Nissanu Qashqai nebo Toyoty C-HR – ani SUV, ale ani klasický zástupce segmentu C. Měli bychom ho ale očekávat až poté, co dojde z modelové obměně u typů ASX a Outlander.

Není to sice asi úplně to, co bychom rádi viděli, ale při pohledu na dynamicky vyhlížející Eclipse Cross i koncepty z poslední doby je šance, že by to nemusel dopadnout úplně špatně… je v poslední době další spíše pozitivní zpráva, týkající se Mitsubishi, přednedávnem jsme se dověděli o chystaném návratu modelu Colt.