Novinky

WTCR: první double pro Hondu Civic TCR

Světový šampionát cestovních vozů WTCR, kterých se účastní (jako jediná japonská automobilka) také Honda, má za sebou první dva podniky. Ten první v Maroku nedopadl pro stáje, jezdící s Civicem TCR moc dobře, ve dvou závodech skončila honda nejlépe těsně za stupni vítězů a ve třetím šestá, druhý v Maďarsku ale už skončil o poznání lépe.

V prvním závodě na Hungaroringu získal tým Münnich Motorsport double, když zvítězil Yann Ehrlacher před Estebanem Guerrierim, zatímco třetí auto stáje skončilo dvanácté. Věřte nebo ne ale k Hondě se s ním vrátil někdejší démon z Accordu James Thompson, který svého času buď vyhrál, nebo nedojel. 😀 Jezdci ostatních týmů skončili až za ním. Ve druhém závodě dojel Guerrieri pátý a v první desítce se objevil ještě Benjamin Lesennes z týmu Boutsen Ginion Racing. Ve třetím závodě dojel Ehrlacher čtvrtý a Lessennes pátý, na sedmé příčce skončil Thompson.

Dobrý výkon v Maďarsku dostal Münnich Motorsport na průběžné třetí místo, ale obávám se, že favoritem letošního ročníku je Hyundai i30 N, s ním jezdící týmy jsou momentálně na prví a druhé příčce s nemalým náskokem. Ale rád se budu mýlit… 😉