Novinky

Super GT 2018 Fuji: Na pódiu Nissan a Lexus

Japonské závody gétéček Super GT mají za sebou druhý podnik, který se jel o uplynulém víkendu na okruhu Fuji. Potvrdila se forma Hondy NSX nebo se radovali domácí? Popravdě řečeno ani jedno. Lexus sice bývá na svém domovském okruhu vždy silný, což potvrdil i ziskem první řady (Zent Cerumo a Wako´s 4CR) na startovním roštu v sobotní kvalifikaci, ale vítězství nevybojoval. Z něj se radoval Nissan GT-R týmu Motul Autech, jenž startoval ze třetí příčky. Do čela se dostal už v prvním kole a za ním se pustila trojice Lexusů LC500. Hondy NSX GT byly v tu dobu uprostřed pole, ty nejlepší tvořili trojici na 6., 7. a 8 (Mugen, Epson Modulo, Arta).

Po prvním pitstopu se do vedení dostalo LC 500 stáje Denso Kobelco Sard, po druhém si však pozice opět s GT-R Autechu prohodili a tak to zůstalo až do cíle. Na třetím místě dojel LC 500 Zent Cerumo a na čtvrtém a na pátém a na sedmém… Lexusy jsou prostě na Fuji Speedway doma. Homogenní blok LC 500 narušilo jen GT-R Calsonic Impul na šestém místě. Hondy pod horou Fuji vyhořely, nejlepší dvojice dojela na 8. a 9. místě, což znamená, že stáj Arta bez velkých ambic na přední pozice brala šest bodů, zatímco Raybrig s Jensonem Buttonem pět. Vítěz minulého závodu Keihin skončil bez bodů, vypadá to tedy, že i letos bude top týmy Hondy trápit nevyrovnanost výsledků.

Po dvou závodech je ve vedení stáj Nismo (Motul Autech), druhý stále zůstává Keihin a třetí Kunimitsu (Raybrig) se čtveřicí lexusů s minimálním bodovým odstupem za zády.