Novinky

Toyota Corolla: oznámeny bližší specifikace

Nová generace hatchbacku Toyota Auris se bude v Evropě nabízet až v příštím roce, identické auto pod jménem Corolla se však bude prodávat v USA o půl roku dříve, tedy letos v létě. Automobilka proto už nyní oznámila jeho specifikace. Nejsou sice ještě kompletní, ale informací je zase o trochu více, než  než pro autosalonech v Ženevě a New Yorku.  V první řadě jsou nyní známy výkon a točivý moment atmosférického dvoulitru, jenž ale bohužel v Evropě bude chybět. Je naladěný na 171 koní a 205 Nm. Zajímavou informací je také váha auta, která začíná na 1388 kg, což znamená, že bude vůz na danou třídu poměrně těžký. To ukazuje tabulka, kterou zpracovali kolegové z autoblogu, stejně jako přímé porovnání některých parametrů prostornosti interiéru s konkurencí i dosavadní generací aurisu. Je to sice v palcích, ale jde spíše o srovnání s konkurencí, než absolutní čísla. Pokud vás ale zajímají, tak stačí vynásobit 2,54. 😉

Tabulka také ukazuje, že auris bude mít relativně malý kufr, ale o chloupek větší, než golf, takže zcela jistě v naprostém pořádku. 😉 Za zmínku určitě stojí informace, že šestistupňový manuál disponuje funkcí rev-match, což zmanená, že automaticky dává při podřazování meziplyny. Relativně nabušený je i variátor, na rozdíl od dnes běžných sedmi předvolených stupňů pro manuální režim jich má rovnou deset!

Corolla přichází standardně s novým palubním infotainmentem Entune 3.0, kompatibilním s Apple CarPlay a Amazon Alexa, asistenčním paketem Toyota Safety Sense 2.0, počítá se i celkově sportovnější charakter auta a LED světlomety i svítilny pro všechny verze. V Americe se bude nabízet jen ve dvou verzích výbavy SE a XSE. Základ zahrnuje mimo jiné pádla pro CVT, klimu, nebo spouštění a vytahování bočních oken jedním stiskem tlačítka a stojí na 16″ kolech. XSE má osmnáctky, střešní spoiler a navrch LED mlhovky, chromový přední gril, dvouzónovou klimatizaci, kožená vyhřívaná sedadla,  a adaptivní světlomety (pouze u verzí s CVT). V tomto případě si lze připlatit za kvalitní 800W audiosystém JBL s osmi reproduktory. V nabídce jsou laky Blue Flame, Blizzard Pearl, Silver Metallic, Midnight Black, Galactic Aqua Mica, Scarlet a Oxide Bronze.