Novinky

Honda prodala v dubnu jen 5 NSX. Ano, PĚT. Co se to děje?

USA jsou nejdůležitější trh pro supersporty na světě, prodají se jich tu ročně desítky tisíc. NSX ale minulý měsíc zažilo doslova otřesný výsledek, když si domů nové auto odvezlo pouze pět zákazníků! To je oproti loňskému dubnu o 94 % horší výsledek! Porsche mezitím prodalo 804 devětsetjedenáctek, Audi 138 er-osmiček a dokonce i BMW zaznamenalo růst díky 57 kusům i8. Acura NSX se letos vůbec plácá u dna – v březnu to bylo 16 aut (-58 %), v únoru 17 (-63 %), jen leden s 34 (-35 %) vozy dopadl relativně slušně. A to se bavíme o autě s vůbec nejsofistikovanější hybridní technikou na současném trhu a držiteli několika titulů Performance Car od the Year?…

Co se to děje?

Novináři samozřejmě byli zvědaví a kromě běžných komentářů, že je NSX drahé a Acura nemá na takové auto potřebnou image (něco na tom je), oslovili s dotazem také americkou Hondu. Ta aktuální výpadek vysvětluje souběhem několika faktorů. V říjnu a listopadu dealeři prodávali řadu svých předváděcích modelů (a také nabízeli s výraznou slevou skladová NSX, to ale samozřejmě automobilka nezmiňuje 😉 ), takže supersport zaznamenal rekodní měsíce (87 a 83 aut) a trh se dočasně nasytil, momentálně je na skladě v celých USA pouze devět vozů.

Současně s tím Acura přešla po úvodní fázi prodeje čistě na zakázkovou výrobu NSX oproti konkrétní objednávce a přestože noví zákazníci (prý) objednávají, výroba bude několik dalších měsíců trvat, protože se uspokojují objednávky ze zahraničí, kterých údajně bylo v dubnu relativně více. Takže se není třeba bát, že by se prodeje v USA omezily na pár kusů měsíčně. Současně to ale jasně naznačuj, že je nejvyšší čas na příchod NSX Roadster, jenž by se měl představil ještě letos.

 

3 komentáře: „Honda prodala v dubnu jen 5 NSX. Ano, PĚT. Co se to děje?

  • Alespoň si udrží image netuctového supersportu B-)

    • Tak to každopádně 🙂

  • Teraz by mali zabalit techniku NSX do reinkarnacie ZDX s dizajnom medzi panamerou ST a URUSOM za 220 000 usd

Komentáře nejsou povoleny.