Novinky

Subaru už prozradilo, jaké auto dostane jako první plug-in hybrid

Subaru už zkraje tohoto roku potvrdilo, že letos představí svůj první model s plug-in hybridním pohonem, detaily však byly doposud tajné. Nyní se však opona pootevřela a věřím, že vám informace udělá radost. Bludišťáka vyhrávají ti, kdo tipovali model Crosstrek (modelového roku 2019), tedy ani levorg, ani legacy, jak se často spekulovalo. V dnešní éře SUV a crossoverů však dává tato volba stoprocentně smysl.

Co je však mnohem důležitější – Subaru přiznává, že využije plug-in hybridní techniku Toyoty Prius Prime, ale pouze tu část, týkající se elektrifikace. Jinými slovy – hybrid bude zkombinován se čtyřválcovým boxerem a zakomponován do nové architektury Subaru Global Platform, navíc Subaru naznačuje, že by měl být zachován pohon Symmetrical All-Wheel Drive.  Takže vše bude v naprostém pořádku, bude to starý dobrý crosstrek, jen bude díky elektromotoru a 8,8 kWh akumulátoru míň žrát a mohl by také bez přímých emisí ujet až 40 km. A musíte samozřejmě počítat s převodovkou CVT.

Crosstrek PHEV se bude od běžných verzí lišit určitými detaily, upozorňujícími, že se jedná o eco-friendly verzi běžného modelu, hlavní rysy i jméno však budou zachovány, takže je otázkou, jaké plány má vlastně Subaru s označením Evoltis.