Novinky

Honda Civic Type R zajela traťový rekord v Magny-Cours

Poté, co se aktuální desátá generace CTR stala nejrychlejší předokolkou na Severní smyčce Nürburgringu se nyní začíná rozjíždět projekt Type R Challenge s cílem zajet rekordy pro produkční vozy s poháněnou přední nápravou i na dalších slavných okruzích. Jako první přišla na řadu francouzská trať Magny-Cours, do níž se zakousl Civic Type R, řízený Estebanem Guerrierim. A jak to dopadlo?

Honda Civic Type R dosavadní čas 2:06,4 překonal o 4,9 sekundy a je tedy nejrychlejší, jenže jej nevzal žádnému z konkurentů, dosavadním rekordmanem bylo CTR minulé generace. 🙂 Nejrychlejším konkurentem je Peugeot 308 GTi s časem 2 minuty a 07,4 s, zatímco Ford Focus RS s pohonem všech kol byl ještě o tři desetinky pomalejší.

„To nejlepší na CTR je, že ti dává důvěru. Reaguje velmi pohotově a dává dobrou zpětnou vazbu. Lidé říkají, že je Civic Type R ultimátní výkonný hot-hatch a my dnes zjistili, že tomu tak opravdu je. Auto posouvá hranice toho, co je u auta s pohonem předních kol možné. Skvělé je i to, že na okruhu lze jet v režimu +R a pak přepnout na komfort a jet domů“, řekl o autě Guerrieri, jenž se soutěžní verzí vozu jezdí letos v šampionátu WTCR.

4 komentáře: „Honda Civic Type R zajela traťový rekord v Magny-Cours

  • Bravo Honda, bravo CTR!!! Asi už je rozhodnuté a kupujem CTR.

    • Tak to gratuluji 🙂

  • Mám ho doma v modrý metalíze úžasný… Každej koho jsem už svezl se hned zamiloval… Nejlepší auto vážně

    • wow, srdečne blahoželám!!! Verím, že čoskoro pribudnem do rodiny CTR. Dobrá voľba farby, modrá mu tiež veľmi pristane!!!! Veľa šťastných kilometrov so širokým úsmevom. Koľko si čakal na dodanie auta od objednávky? Aké prve dve písmená máš na ŠPZ?

Komentáře nejsou povoleny.