Novinky

Subaru WRX STI Series.Gray: 314 koní pro 250 nejrychlejších

Není úplně snadné si to připustit, ale stále ještě jsou země, kde se dá WRX STI normálně koupit. Třeba USA. A tamní zákazníci zanedlouho dostanou šanci zaparkovat si do garáže speciální verze modelů WRX a WRX STI. Obě auta ponesou přídomek Series.Gray a přináší řadu příjemných extras, které by neměly mít problém přilákat ty správné benzinové hlavy. Když začneme tím méně exkluzivním – méně zběsilé Subaru WRX Series.Gray dostalo lak Cool Gray Khaki, černá 18″ kola, LED světlomety a červené brzdiče, osazené vpředu destičkami Jurid, které jsou součástí standardně dodávaného Performance Package.

Ten dále zahrnuje semišová sedadla Recaro a z výbavy naopak vypadává střešní okno. Dvoulitrový boxer pod kapotou dává výkon 271 koní, spřažených se šestistupňovým manuálem a čtyřkolkou s torque-vectoringem. Aut v této specifikaci vznikne pouze 750 kusů. Ještě exkluzivnější ale bude samozřejmě WRX STI Series.Gray. Na první pohled se od wrxu liší 19″ koly, masivními brzdami Brembo, semišovým volantem a sedadly v kombinaci semiše a kůže. Co už vidět není, jsou sportovní tlumiče Bilstein.

Největší novinkou je však samozřejmě vylepšený boxer o objemu 2,5 l s novým sáním, odolnějšími písty, optimalizovanou řídící jednotkou a přepracovaným výfukem. Výsledkem je výkon 314 koní, ty jsou však k dispozici úplně všem WRX STI modelového roku 2019, nejedná se o bonus pro Series.Gray. Fotografie limitek ani přesné datum uvedení na trh zatím nebyly oznámeny, takže zájemci teď budou muset být neustále ve střehu. 😉

DOPLNĚNO 5.6. 2018: Subaru zveřejnilo fotografie obou modelů Series.Gray