Novinky

Formule 1: rozhodl se Red Bull už pro Hondu?

Rakouská stáj formule 1 Red Bull patří do trojice nejsilnějších týmů, proto se s velkým napětí očekává, zda bude i příští rok využívat pohonné jednotky Renaultu, s nimiž byla v minulých letech dost nespokojena, nebo jestli přejde k Hondě. Poté, co se zákaznickým týmem Renaultu stal i McLaren a francouzská automobilka provozuje v F1 také vlastní stáj, je samozřejmě situace Red Bullu nakloněna stále méně.

Renault však o Red Bull i nadále stojí, protože momentálně představuje největší šanci na zisk Poháru konstruktérů, i proto mu prodloužil lhůtu, do níž by se měl rozhodnout. Red Bull trvá na tom, že partnera oznámí až při GP Rakouska, Francouzi však chtějí vědět výsledek dřív. Podle informací německého AutoBild Motorsport však Red Bull už pouze nechává Renault vydusit a už pár dní má jasno – měl by od příští sezony přestoupit k Hondě a stát se tak týmem s tovární podporou japonské automobilky.

Mělo by to pro Red Bull být zajímavé zejména proto, že dostane od Hondy veškerou myslitelnou podporu. Samozřejmě by to byla sebevražedná mise, pokud by pohonný systém Hondy trpěl nedostatkem výkonu a nespolehlivostí, ale v juniorce Scuderia Toro Rosso funguje velmi dobře a konečné rozhodnutí prý Red Bullu usnadnil výkon Gaslyho, jenž z 19. místa v průběhu závodu vybojoval 11. v cíli a připsal si několik předjetí soupeřů, na které STR doposud nemělo.

Není to tedy zatím oficiální, ale je velká šance, že by Honda zase jednou mohla být díky spojení s Red Bullem ve hře o titul, což v oboustranně zpackaném partnerství s McLarenem nepřipadalo v úvahu.

8 komentářů: „Formule 1: rozhodl se Red Bull už pro Hondu?

  • Aj keď som sipne Honda positive, mám isté obavy ako to partnerstvo Hondy s RedBull dopadne. Je vidieť zjavný posun vo výkone a hlavne spoľahlivosti motorov Honda, ale Renault v RedBull sa mi nezdá o nič horší, ak nie rovno lepší. Samozrejme, že vzájomné porovnávanie výkonov je relatívne, lebo v Honde sedia Gasly s Hartleym a v RedBull Verstappen a Ricciardo. Ich výkony sú predsa len odlišné. Veľmi Honde prajem návrat k dávnym úspechom a aby vytrela zrak všetkým hejterom…

    • Renault je momentálně určitě lepší, ale jak jsem psal v článku, RB má dost dobrých důvodů zariskovat. Snad to vyjde. 🙂

  • máš tam chybu… Gasly štartoval po vymene motora až z 19-teho miesta.

  • To ze je Renault momentalne urcite lepsi bych dal spise do uvozovek. Momentalne je urcite lepsi Ferrari a Mercedes. Renault je lepsi pouze o chlup. Honda nabizi prvadepodobne lepsi moznosti u aera a ma pravdepodobne o par kilo lehci motor. Takze ta dnesni vyhoda 10-15 koni by se dala uz dnes asi lehce eliminovat. Vykony se porovnavaji strasne spatne, pokud nejsou ve stejnem aute. Staci se podivat na McL. Neustale se loni mluvilo o jejich spickovem sasi a dnes se ukazuje, ze McL neumel postavit sasi ani v roce 14 s Mercedesem a ni ted s Renaultem neumi. A s Hondou to pravdepodobne bylo stejne.

    Jsme cca v puli sezony a Honda jde neustale nahoru. Za posledni rok nasla Honda nejvice vykonu a pritom makala na spolehlivosti. To asi nejvice presvedcilo RB.

    • To máš určitě pravdu, ale faktem je, že minimálně dosud byla Honda ze všech výrobců asi nejslabší. Dělá však největší pokroky.

    • Už jsem to taky zachytil, díky 🙂

Komentáře nejsou povoleny.