Novinky

Nissan GT-R: dar pro japonskou policii

Nejen v Dubaji mají policisté k dispozici supersportovní auta, čas od času se nějaké mihne i v jiných městech. Teď mají třeba čerstvý přírůstek v japonském městě Tochigi a nejzajímavější na něm je, že nejde o nějakou zápůčku, ani se japonské úřady nepochopitelně neplácly přes kapsu. Policejnímu sboru v Tochigi vůz věnovan jistý občan prefektury Tochigi.

Auto je zbrusu nové, což znamená, že disponuje výkonem 572 koní a točivým momentem 632 Nm z motoru V6 3.8 biturbo, zkombinovaného se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou a samozřejmě pohonem všech kol. Typické černo-bílé zbarvení ruší jen oranžové třmeny brzd a mimo něj a příslušných nápisů je vůz vybaven majákem na střeše, výstražnými LED světly v masce a reproduktorem. Lze počítat i s osazením auta vysílačkou a dalšími drobnými nezbytnostmi.

Slavnostní předání auta proběhlo včera a policejní Nissan GT-R nastupí do hlídkové služby v nejbližších dnech. Tak snad za jeho volantem nedostane nikdo mrtvici… 😉 Mimochodem – japonská policie před lety již GT-R využívala, jednalo se však o model minulé generace, tedy R34. Jezdil údajně až do roku 2016.

 

Jeden myslel na “Nissan GT-R: dar pro japonskou policii

  • az dupnou na plyn, tak jim ty majaky tak ve 150ti upadnou…

Komentáře nejsou povoleny.