Novinky

Red Bull Racing přechází k Hondě!

Informace Auto Bildu byly správné! Stáj Red Bull Racing, která patří mezi tři nejlepší týmy v současné formuli 1, oznámila, že v roce 2019 bude jezdit s pohonným systémem Hondy, stejně jako letos její juniorka Scuderia Toro Rosso. Red Bull byl podle svých slov natolik překvapen pokrokem, jaký Honda v letošní sezoně udělala, že to získalo důvěru týmu, že s japonskou značkou bude možné bojovat o stupně vítězů v závodech, ale i v celém šampionátu.

Pro Hondu to do budoucna bude znamenat nejen šanci na přední příčky v cíli, ale také získávání dvojnásobku dat, potřebných pro další vývoj, které samozřejmě umožní dělat rychlejší pokroky ve vývoji. Příští sezona ve formuli 1 by tedy mohla být hodně zajímavá. A pokud ne ta příští, tak ročník 2020 určitě. 😉 Pak se díky změnám pravidel začne opět s čistým stolem a konkurenceschopnost Hondy v následujících dvou sezonách rozhodne, jaký zájem o její motory bude od sezony 2021 dále… Ale teď každopádně držte palce Hondě, ať se jí při vývoji aktuálního pohonného systému daří.

5 komentářů: „Red Bull Racing přechází k Hondě!

  • Dúfam, že to spojenie bude ikonické, ako v minulosti McLaren + Honda.

    • Uvidíme, snad jim ta spolupráce vyjde, po té bídě právě s McLarenem… 😉

      • Tak Redbull si muze vybirat a nejsou idioti. Musej vedet neco navic – nejaky zakulisi toho, co se pripravuje a co je ve vyvoji.

  • Honda může dohnat tak maximálně Renault.(motory řešíme) Ferrari a Mercedes už nedožene. Nejde to, není na to čas….a o spolehlivosti…. vždy když Honda navýší výkon, to zde probírat nebudeme. To každej vidí…šance je, jen když RB udělá super šasko, Honda bude spolehlivá a nebude ztrácet a to včetně kvalifikace motorově více jak 0,4 vteřiny a také každých 5-7 závodů dá upgrade motoru se stejným navýšením jako to v předu. A to nezvládne….

    • Však o to jde, být lepší, než Renault. Za dva roky to třeba bude stačit…

Komentáře nejsou povoleny.