Novinky

Nejvíce americká auta? Čtyři z nich jsou …Hondy

Nemůže být pochyb o tom, že Američané jsou velcí patrioti. Už několikrát tedy tamní výrobci spustili kampaně, které měly přesvědčit zákazníky, že by jako vlastenci měli kupit americká auta. Tedy auta, vyrobená Američany v Americe z amerických dílů. A dnes, za Trumpovy vlády, je to opět aktuální téma. A tak není divu, že pravidelně vznikají studie, které ukazují, jak moc je které auto americké. Nyní s nejčerstvější statistikou přišel portál cars.com. A jak to dopadlo?

Pokud čekáte dlouhý zástup aut od Fordu, Chrysleru a GM, asi budete překvapeni. I když ne tolik, pokud sledujete vývoj delší dobu. 😉 Nejameričtější auto je Jeep Cherokee, takže podle očekávání. Jenže druhá je Honda Odyssey a třetí Honda Ridgeline! Ba co víc, na šestém místě je ještě Honda Pilot a na sedmém Acura MDX. To znamená, že Honda má v první desítce nejvíce zástupců ze všech značek. Krok drží jen Ford se třemi modely, GM a FCA jsou v Top 10 jen do počtu.

Honda vyrábí auta v Ohiu a Alabamě a v Ohiu také vyrábí většinu motorů pro americký trh. Pro zajímavost – v USA se prodává pouze 53 % amerických automobilů (tak se Trumpovi nedivte 😉 ) a automobilky přímo zaměstnávají zhruba 250 tisíc lidí.

1. Jeep Cherokee
2. Honda Odyssey
3. Honda Ridgeline
4. Ford Taurus
5. Chevrolet Volt
6. Honda Pilot
7. Acura MDX
8. Ford Explorer
9. Ford F-150
10. Chevrolet Corvette

4 komentáře: „Nejvíce americká auta? Čtyři z nich jsou …Hondy

  • Pro mě je spíš víc překvapující umístění legendárního F150 až na chvostu top ten a úplnou absenci dalších amerických ikon jako je Stang nebo Vette…

    • Corvette je 10. 😉

      • sry jsem blbej a slepej… ale až 10.?? OMG Amíci jdou pěkně do háje

Komentáře nejsou povoleny.